Smart Medical Clinic

Dermatologie estetică – Peelingul chimic

Distribuie

Ce este peelingul chimic?

Peelingul chimic este o procedura estetica non-invaziva, ce realizeaza indepartarea straturilor de celule moarte de la suprafata pielii (exfoliere) si stimularea producerii de noi celule (regenerare celulara), avand drept scop imbunatatirea aspectului pielii. Peelingul chimic determina netezirea si uniformizarea pielii, fiind un tratament nedureros si cu rezultate vizibile intr-un timp scurt, ce poate fi realizat in egala masura atat de femei, cat si de barbati. Peelingul chimic poate fi efectuat la nivelul fetei, decolteului, mainilor si a toracelui posterior.

Indicatii:

  • Acnee
  • Cicatrici post-acnee
  • Cicatrici post-varicela („varsat de vant”)
  • Puncte albe, puncte negre
  • Pori dilatati
  • Pete maronii cauzate de expunerea la soare, pistrui
  • Riduri fine in jurul ochilor, in jurul gurii
  • Ten lipsit de luminozitate, cu aspect neuniform
  • Piele imbatranita prematur

Cand se efectueaza peelingul chimic?

Peelingul chimic se recomanda sa fie efectuat in perioada octombrie-martie, cand zilele sunt mai putin insorite si radiatiile ultraviolete nu sunt atat de puternice.

Cum se realizeaza peelingul chimic?

Alegerea tipului de peeling si a substantei folosite se stabileste in urma unei consultatii dermatologice si este individualizata pentru fiecare pacient in parte, in functie de tipul de piele, de imperfectiunile prezente si de dorintele pacientului.

Inainte de inceperea peelingului, fata se degreseaza cu ajutorul unei solutii de curatare, pentru a indeparta grasimile naturale situate la suprafata pielii. Ulterior se aplica substanta (acid glicolic, acid salicilic, acid lactic, acid tricloracetic etc.) timp de 3-5 minute, realizand o arsura chimica superficiala sau medie a pielii.

In timpul aplicarii substantei, pacientul poate resimti o senzatie de intepatura, usturime sau arsura, in functie de profunzimea peelingului. Dupa indepartarea substantei acide, aceste senzatii dispar si se aplica o crema cu efect antiinflamator si cu rol fotoprotector. Durata medie a unei sedinte de peeling este de 30 minute.

Cum decurge perioada de recuperare?

In functie de profunzimea peelingului, procesul de exfoliere poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani. Dupa terminarea procedurii, pacientului i se recomanda sa utilizeze in mod constant o crema de fotoprotectie cu factor SPF minim 30. Se recomanda evitarea expunerii la soare si evitarea utilizarii solarului. De asemenea, pentru a creste confortul pacientului este indicat sa se utilizeze o crema cu rol hidratant si antiinflamator.

Ce rezultate se obtin prin efectuarea peelingului chimic?

In functie de tipul de imperfectiune, rezultatele pot fi vizibile chiar de la prima sedinta. Prin indepartarea straturilor superficiale ale pielii, peelingul chimic contribuie la ameliorarea texturii pielii, conferindu-i un aspect mai luminos, mai neted si mai intinerit.

Prin aceasta procedura ridurile fine se diminueaza, petele maronii se amelioreaza sau dispar in totalitate, cicatricile se diminueaza, porii se reduc in dimensiuni si textura pielii se imbunateste considerabil.

Peelingul chimic este un tratament eficient pentru o gama larga de afectiuni, cu un raport calitate/ pret foarte bun si cu rezultate vizibile intr-un timp scurt.

*La Smart Medical Clinic, poti beneficia de aceasta procedura, efectuata de profesioniști cu experiență în dermatologie estetica.

Deoarece peeling-ul chimic este indicat in anotimpul rece, mai ai la dispozitie doar lunile FEBRUARIE-MARTIE ! Programeaza-te prin call center si vei primi un discount de 20%! Simplu si SMART!

Surse:

https://my.clevelandclinic.org

www.aad.org

whatsapp