Alergologie și Imunologie Clinică

Peres Mihaela
Dr. Pereș Mihaela
Medic Specialist Alergologie si Imunologie Clinică
4.98174
4.98174
 recenzii

Alergolologia și imunologia clinică reprezintă specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și monitorizarea unor afecțiuni care vizează sistemul imun și reacțiile organismului în prezența unor substanțe din natură, din alimente, medicamente, vaccinuri sau alți compuși sintetizați în laborator.

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de alergii, adică reacții disproporționate ale sistemului imunitar la contactul cu diverse substanțe și elemente din praf, mucegai, păr de la animale, alimente etc, numite alergeni.

În momentul în care o persoană cu un teren alergic este expusă acestor alergeni, organismul descarcă histamină, mecanismul fiind identic cu cel declanșat atunci când în organism pătrund agenți patogeni precum virusuri sau bacterii.

Descărcarea anormală de histamină în prezența unor alergeni poate duce la simptome diverse precum strănut, conjunctivită, probleme respiratorii, mâncărimi, umflarea limbii, buzelor, feței, accelerarea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale.

Persoanele cu alergii pot dezvolta și afecțiuni care devin cronice, precum astm, rinite alergice, sinuzită, fiecare episod alergic fiind însoțit de pericolul declanșării unei reacții  extreme numită șoc anafilactic, ceea ce reprezintă o situație amenințătoare de viață.

Cele mai frecvente tipuri de alergii depistate la ora actuală sunt cele la polen, animale, acarieni, înțepături de insecte, mucegai, lapte, fructe de mare, ouă, nuci, latex, penicilină, aspirină și alte medicamente.

Persoanele care trec prin simptome neplăcute care pot anunța o alergie trebuie să se adreseze medicului alergolog.

Acesta efectuează diverse teste cutanate și recomandă analize de sânge prin care poate fi determinat alergenul responsabil de declanșarea alergiei, dar și intensitatea cu care organismul ripostează, astfel încât să poată alege tratamentul adecvat, care ajută pacienții cu alergii să ducă o viață normală.

Există și situații în care medicul alergolog constată că afecțiunea nu este, de fapt, o alergie, deși simptomele cutanate sau respiratorii prezente conduc către această sferă. În astfel de situații, în care cauza este una organică, pacientul este reorientat către altă specialitate, de exemplu ORL, pneumologie, dermatologie, etc.

Nu în ultimul rând, copiii au nevoie destul de des de evaluare la medicul alergolog , deoarece aceștia dezvoltă frecvent simptome specifice ce însoțesc fie alergiile reale, fie afecțiuni din sfera altor specialități.

În cadrul clinicii Smart Medical, sunt disponibile consultații de alergologie si imunologie clinica, gama extinsa de teste cutanate și teste de laborator necesare pentru diagnosticarea și tratamentul alergiilor, dar și restul specialităților medicale la care poate face trimitere medicul alergolog.

Prețuri pentru consultații și investigații medicale Alergologie și Imunologie Clinică

*Prețurile afișate pe site sunt cele standard. În funcție de gradul profesional al medicului și de politica comercială a companiei, acestea pot varia și pot suferi modificări. Vă rugăm să verificați corectitudinea acestora în ziua consultației, în recepție sau call center (0247 939).

Denumire serviciu medicalPret LEIDecontat CNAS
Adeverinta medicala50NU
Consultatie alergologie si imunologie clinica350NU
Consultatie control alergologie si imunologie clinica220NU
Injectie intradermica55NU
Injectie intramusculara55NU
Injectie intravenoasa55NU
Injectie subcutanata55NU
Interpretare rezultate analize100NU
Interpretare rezultate analize - Smart Medical0NU
Recoltare analize medicale la domiciliu150NU
Test alergologic cutanat Prik - monoalergen65NU
Test alergologic cutanat Prik - panel 10 alergeni400NU
Test alergologic cutanat Prik - panel 8 alergeni350NU
Test bronhomotor cu spirometrie180NU
Test provocare anestezic local180NU
Test provocare cub de gheata80NU
Test provocare la medicamente80NU
Sună acum pentru programare!

0247 939

Completați formularul de mai jos alegând specialitatea, medicul, data dorită pentru programare și informațiile de contact. După trimiterea formularului, veți fi contactat de către unul dintre operatorii noștri în următoarea zi lucrătoare pentru confirmare.

-- Selectati specialitatea --
Acest site este protejat reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

PATIENT CARE

Serviciu GRATUIT de coordonare și consiliere dedicat pacientilor oncologici.

Programează-te accesând butonul de mai jos