Hematologie

Dr. Ofițeru Gianina Carla
Medic specialist Hematologie
4.98166
4.98166
 recenzii
Dr. Lebedenco Mihaela Hematologie
Dr. Lebedenco Mihaela
Medic specialist Hematologie

Sângele nostru este compus din globule roșii (eritrocite, care transportă oxigenul în țesuturi), globule albe (leucocite, care luptă cu infecțiile din corp) și plachete sanguine (trombocite, care ajută sângele să coaguleze). Specialitatea medicală care se ocupă cu studiul sângelui și al afecțiunilor asociate se numește hematologie.

Afecțiunile sangvine sunt acele patologii care implică producerea sângelui și a componentelor acestuia – hematii, trombocite și leucocite, factori și mecanisme de coagulare, proteine sangvine, imunoglobuline și anticorpi, iar diagnosticul și tratamentul acestora presupun de cele mai multe ori efort și implicare simultan a membrilor dintr-o echipă medicală multidisciplinară formată din hematolog, anatomopatolog și medic de laborator.

Clasificarea bolilor hematologice este extrem de complexă, câteva dintre denumirile cunoscute publicului fiind anemie, neutropenie, trombocitopenie, tulburări de trombofilie, sau afecțiuni din sfera malignă cum sunt limfoamele, mieloamele sau leucemiile.

Bolile hematologice sunt cunoscute publicului sub denumiri aparent banale, precum:

    • Anemie;
    • Tulburări de coagulare (trombofilie);
    • Diferite forme de cancer: leucemie, limfom, mielom multiplu.

Medulograma este investigația esențială în diagnosticul hematologic și se realizează atunci când datele clinice, hemoleucograma, examenul morfologic al frotiului sanguin sau alte teste de laborator sugerează posibilitatea unei boli hematologice primare sau secundare, iar analiza morfologică a măduvei poate susține diagnosticul.

În ultimele două decenii vizita la medicul hematolog a devenit un must pentru femeile însărcinate sau pentru cele care își doresc o sarcină, deoarece cercetările privind tulburările de trombofilie au demonstrat că acestea sunt numitorul comun pentru o serie de probleme din preconcepție și sarcina, cum ar fi infertilitatea secundară, sarcina oprită în evoluție sau retardul de creștere intrauterină.

În cazul în care constatați prezența unor semne care ar putea indica o boală a sângelui, precum oboseală, senzație de amețeală și slăbiciune, infecții repetate, sângerări anormale, ar putea fi nevoie să consultați un specialist hematolog.

La Smart Medical Clinic, medicii noștri vă oferă consultații de specialitate, pentru identificarea afecțiunilor sângelui și stabilirea unui plan de îngrijire adecvat.

Prețuri pentru consultații și investigații medicale Hematologie

*Prețurile afișate pe site sunt cele standard. În funcție de gradul profesional al medicului și de politica comercială a companiei, acestea pot varia și pot suferi modificări. Vă rugăm să verificați corectitudinea acestora în ziua consultației, în recepție sau call center (0247 939).

Denumire serviciu medicalPret LEIDecontat CNAS
Adeverinta medicala50NU
Consultanta online hematologie270NU
Consultanta online hematologie control200NU
Consultatie control hematologie220NU
Consultatie hematologie300NU
Injectie intradermica55NU
Injectie intramusculara55NU
Injectie intravenoasa55NU
Injectie subcutanata55NU
Interpretare rezultate analize100NU
Interpretare rezultate analize - Smart Medical0NU
Recoltare analize medicale la domiciliu150NU
Referat medical230NU
Sună acum pentru programare!

0247 939

Completați formularul de mai jos alegând specialitatea, medicul, data dorită pentru programare și informațiile de contact. După trimiterea formularului, veți fi contactat de către unul dintre operatorii noștri în următoarea zi lucrătoare pentru confirmare.

-- Selectati specialitatea --
Acest site este protejat reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

PATIENT CARE

Serviciu GRATUIT de coordonare și consiliere dedicat pacientilor oncologici.

Programează-te accesând butonul de mai jos