Coronavirus Ghid

Ghid de comportament în caz de epidemie

Distribuie

Smart Medical susține demersurile autorităților din Romania și se implică activ în efortul comun al tuturor instituțiilor publice și private, în scopul opririi și limitării epidemiei cu noul tip de coronavirus. Dacă și tu ai călătorit recent în regiunile afectate poți suna la numărul de telefon pus la dispoziție de către DSP Teleorman, respectiv 0722265091 și respectă strict recomandările specialiștilor.

În caz de urgență, mai ales dacă apar simptome alarmante, nu uita și de numărul unic 112.

În mod special în această perioadă, la Smart Medical  am suplimentat măsurile de prevenție, menite să asigure pacienților noștri un climat sigur și confortabil.

  1.  Dacă ajungi la Smart Medical în această perioadă, în toate sediile noastre, te rugăm să porți mască de protecție, la fel cum purtăm și noi;
  2.  La intrarea în clinică și în fiecare cabinet medical te rugăm să utilizezi dispozitivele cu dezinfectant pentru mâini;
  3.  Toate cabinetele medicale, spațiile de recoltare probe biologice, spațiile de așteptare și spațiile auxiliare sunt sterilizate cu radiații UV, de mai multe ori în fiecare zi.
  4.  Am creat  https://smartmedic.ro/latest-updates-coronavirus/ , pagină special dedicată pentru tine, în care poți citi în timp real toate informațiile actualizate privind epidemia cu noul coronavirus, preluate din surse oficiale.

Am construit pentru tine un scurt ghid de comportament în caz de epidemie. De orice natură și cu orice agent patogen ar fi o epidemie, nu uita că există câteva reguli simple, la îndemana ta, care iți pot salva viața:

  1. Spală-te pe maini cu apă și săpun, de mai multe ori pe zi
  2. Dacă ai posibilitatea, folosește dezinfectant lichid pentru mâini, dar și pentru telefon, birou, clanța de la ușă
  3. Dacă nu ai simptome de boală, poartă mască doar în locurile aglomerate – magazine, restaurante, clinici, spitale, școli și grădinițe, reuniuni în săli de spectacole, conferințe, biserici, în aeroport și în mijloacele de transport în comun, în metrou, tren, avion, autobuz
  4. Dacă ai simptome de boală, poartă masca permanent, pentru siguranța celor din jur
  5. Instruiește copiii privind regulile de igienă personală acasă și în colectivitate
  6. Limitează călătoriile în zonele cu numar mare de îmbolnăviri declarat
  7. Limitează contactul fizic prin strângere de mână cu cei din jurul tău
  8. Aerisește încăperile aglomerate de mai multe ori pe zi
  9. Dacă prezinți simptome de viroză respiratorie, este de preferat să NU mergi la medicul de familie sau la camera de gardă.
  10. Sună medicul de familie dacă ai simptome ușoare și ține legătura cu acesta prin alte mijloace de comunicare, pentru monitorizare.
  11. Dacă ai simptome severe, sună la 112 și vei fi îndrumat către cea mai adecvată soluție de rezolvare a problemei tale.
  12. Dacă ai călătorit recent în regiuni cu cazuri de boala confirmate sau dacă ai luat contact cu persoane ce se dovedesc a avea boala confirmată, sună la 112 și solicită monitorizare, chiar dacă nu ai simptome
  13. Informează-te exclusiv din surse oficiale și autorizate
  14. Nu trata cu indiferență cele de mai sus și nu considera că nu ți se poate întâmpla și ție; neglijența și indiferența ta și a altora ne pot afecta pe toți, inclusiv pe cei din familia ta.
Surse:
whatsapp