Ecografia Abdominala - cea mai accesata investigatie medicala

Ecografia abdominală, cea mai accesată investigație medicală

Distribuie

Ecografia abdominală, realizată de către un medic specialist, este investigația de primă intenție într-un episod de durere sau disconfort abdominal.

Ecografia abdominală este una din cele mai folosite investigații imagistice la ora actuală, astfel încât medicii specialiști în imagistică, dar și medicii de familie, medicii specialiști medicină internă sau gastroenterologie, folosesc această investigație pe scară largă, ca metodă de diagnostic, corelată cu examenul clinic.

Ecografia abdominală se realizează cu ajutorul unui echipament medical special.

Ecograful funcționează pe baza ultrasunetelor, emise de o componentă a aparatului – transductorul, care sunt reflectate de structurile interne ale corpului uman și sunt captate ulterior, pentru a fi transformate în imagini.

În practică, medicul care face ecografia va deplasa transductorul pe suprafața abdomenului, după ce în prealabil a aplicat un gel special care facilitează captarea imaginilor. Astfel, prin această procedură, pot fi vizualizate organele interne de la nivel abdominal, dar și vasele de sânge importante.

Succesul și acuratețea ecografiei abdominale depind decisiv, pe lângă abilitatea și competențele medicului, de performanțele ecografului și ale softurilor instalate pe acesta, de calitatea imaginii, cu atât mai spectaculoase cu cât ecograful este mai nou și este produs de către un brand renumit. Condiția unei ecografii de mare acuratețe este ca medicul să utilizeze un echipament cu rezoluție și softuri performante.

În timp, tehnologia care folosește ultrasunete pentru o bună vizualizare a diverselor structuri din organism și a vaselor de sânge, a evoluat foarte mult. Astăzi, digitalizarea din medicină permite captarea și procesarea rapida a imaginilor, demne de notat ca performanțe fiind sistemele Doppler și imaginile tridimensionale.

La SMART poți face ECOGRAFIE ABDOMINALĂ:

Iată 5 motive importante pentru care să te programezi, chiar astazi, la o ecografie abdominală:

1) Primești pe loc o concluzie clară și, de foarte multe ori, un diagnostic final fără să mai fie nevoie de alte investigații;

2) Este cea mai folosită metodă de screening utilizată de medici pentru a confirma sau exclude un diagnostic;

3) După ecografie, pleci din ; nu doar cu un diagnostic, dar și cu tratamentul care va rezolva situația;

4) Este o investigație nedureroasă, neiradiantă și non-invazivă;

5) Ignorând durerea, disconfortul, sau orice indiciu prin care organismul semnalizează o problemă, aceasta evoluează și dezvoltă complicații, fiind mai greu de tratat, decât de prevenit!