infiltratii cu achid hialuronic

Medicul ortoped Smart vine la domiciliu

Distribuie

Ai trecut de prima tinerețe și te confrunți cu dureri articulare și limitare a mișcărilor?

Este foarte probabil să ai o formă de artroză, caracterizată prin afectarea degenerativă a țesutului cartilaginos intraarticular. Acesta își pierde elasticitatea, se deteriorează și nu mai poate absorbi șocurile din timpul mișcărilor.

Afecțiunea poate fi resimțită în articulațiile genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale, dar poate apărea și la nivelul degetelor și gâtului. În articulația afectată scade cantitatea de acid hialuronic natural, scad elasticitatea și vâscozitatea lichidului sinovial, crește riscul de inflamație intraarticulară si apare durerea în timpul mersului.

Pentru a compensa modificările aparute în lichidul sinovial al articulațiilor, soluția oferită de către medicii specialiști o reprezintă infiltrațiile intraarticulare cu acid hialuronic sintetic.

Există multe astfel de produse disponibile, având concentrații diferite de acid hialuronic și, în funcție de gradul de afectare, medicul decide și alege personalizat cea mai buna opțiune, pentru fiecare pacient în parte.

Efectul este imediat și pe termen lung, remediază durerea și edemul și stimuleaza producția proprie de acid hialuronic și refacerea lichidului sinovial natural.

La ora actuală, infiltrațiile intraarticulare cu acid hialuronic se pot face în cazul gonartrozei (este afectată articulația genunchiului), în coxartroză (este afectată articulația șoldurilor), dar și în alte forme de artroză când sunt afectate alte articulații precum cea a umărului sau a gleznei.

Procedura poate fi repetată la fiecare 6 luni. Studiile arată că se obțin cele mai bune rezultate în cazul pacienților cu artroze ușoare și moderate. Deși prin infiltrații se pot reduce durerea, inflamația și se poate recăpăta o parte din mobilitate, artroza ramane un proces ireversibil si cartilagiile afectat nu se mai refac.

Programeaza-te la unul dintre medicii specialisti reumatologie sau ortopedie, din echipa Smart Medical, în Alexandria sau Roșiori de Vede, pentru evaluarea corectă și completă a durerii și inflamației de la nivelul articulațiilor tale!

Pentru persoanele în vârstă, cu probleme locomotorii severe, deplasarea în clinică nu mai reprezintă o problemă!

Echipa medicală SMART, condusă de Dr. MIHAELA SÎRBU – medic specialist ortopedie-traumatologie, se deplasează la domiciliu pentru consultație și evaluare inițială, dar și pentru infiltrații și alte investigații și intervenții.

 

whatsapp