test prenatal veracity

VERACITY – un test prenatal non-invaziv, rapid și sigur

Distribuie

Depistarea anomaliilor cromozomiale dinainte de naștere este o opțiune oferită viitoarelor mame de mai bine de 40 de ani, mai întâi prin amniocenteză și apoi prin biopsia de vilozități coriale. Având în vedere asocierea bine-recunoscută între creșterea vârstei materne și trisomii, testele prenatale s-au adresat în principal mamelor mai în vârstă. Deși femeile mai tinere au un risc relativ mic de a concepe un copil cu o anomalie cromozomială, acesta există. Întrucât testele prenatale invazive nu reprezintă o opțiune fezabilă pentru toate mamele cu risc scăzut, deoarece prezintă un risc mic de pierdere a sarcinii, au fost dezvoltate o serie de teste non-invazive. Iar unul dintre cele mai rapide și sigure teste prenatale non-invazive este testul VERACITY.

În timpul sarcinii, ADN-ul fetal trece din placenta în fluxul de sânge al mamei și circulă împreună cu ADN-ul mamei. VERACITY este un test de sânge prenatal, non-invaziv, de nouă generație care măsoară cu exactitate ADN-ul fetal din sângele matern pentru a detecta prezența aneuploidiilor și microdelețiilor fetale.

VERACITY poate detecta cu precizie trisomiile, cum ar fi sindromul Down (Trisomia 21), sindromul Edwards (Trisomia18) și sindromul Patau (Trisomia 13). VERACITY testează, de asemenea, sindroamele cauzate de aneuploidii și microdeleții cromozomiale sexuale și oferă opțiunea de a afla cu certitudine sexul copilului.

Testul VERACITY este sigur atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Testarea prenatală non-invazivă este importantă deoarece oferă o modalitate sigură și precisă de a testa copilul înainte de naștere pentru tulburări genetice, precum sindromul Down. Înainte de introducerea acestui test revoluționar, detectarea sindromului Down se realiza fie prin metode de screening cum ar fi ecografia combinată cu alte teste de laborator care au o precizie scăzută (aproximativ 80-95%), fie prin metode de diagnostic prenatal de înaltă precizie (amniocenteza sau biopsia vilozități coriale) care prezintă însă un risc de 0,5% de avort spontan. VERACITY este un test prenatal non-invaziv de nouă generație, care are o precizie semnificativ mai mare (> 99%) și nu prezintă risc de avort.

Spre deosebire de amniocenteză, care presupune prelevarea de lichid amniotic din sacul gestațional cu ajutorul unui ac fin, testul VERACITY constă în recoltarea unei cantități mici de sânge din brațul mamei.

În Clinica Smart Medical, testul VERACITY este realizat în colaborare cu laboratoarele Synevo, care analizează proba de sânge.

Un alt avantaj al testului VERACITY este că se poate realiza mult mai devreme decât amniocenteza sau alte teste similare. Testul este recomandat încă din a zecea săptămână de sarcină.

VERACITY – un test prenatal noninvaziv extrem de precis (> 99%)

Testele prenatale invazive sunt extrem de precise (> 99%), dar au risc mic (1 din 200) de a provoca un avort spontan. Din fericire, VERACITY este un test prenatal care oferă aceeași precizie ca amniocenteza, însă fără niciun risc nici pentru mamă, nici pentru făt.

Precizia ridicată a testului VERACITY a fost demonstrată în mai multe studii de validare clinică folosind mii de probe.

Surse:

https://www.synevo.ro/testarea-prenatala-neinvaziva-pentru-aneuploidii-fetale-trisomie-13-18-21-prezenta-cromozomului-y-veracity/

https://www.nipd.com/products/prenatal/veracity-patients/

whatsapp