Hba1C - Smart Medical Clinic

Tu ce știi despre HbA1c?

Distribuie

Ai istoric de diabet zaharat în familie? 

Atunci deja știi că diabetul este o afecțiune multifactorială cu determinism preponderent genetic și ești susceptibil de a o dezvolta și tu.

De aceea, după 45 ani ai indicație pentru a efectua HbA1c – hemoglobina glicozilată, analiza de sânge care iți arată exact cât de constant a fost statusul glicemic în ultimele 90 zile și dacă au existat variații semnificative în valoarea glicemiei.

Dacă ești pacient diabetic, știi deja toate aceste informații.

Ceea ce, poate, nu știi, este că această „simplă” analiză nu este deloc simplă, de fapt.

Rezultatul nu furnizează informații doar despre cât de bine (sau prost) gestionezi diabetul zaharat, ci și despre cât de mult deții controlul asupra complicațiilor pe care această afecțiune le produce la nivel de organe și sisteme.

Rezultatul testului, furnizat de către laborator, generează schema de tratament.

Iar tratamentul necorespunzător generează consecințe multiple care, dacă sunt ignorate, conduc la decompensare generală.

Poate, mai mult decât în orice altă situație, precizia rezultatului acestei analize este vitală pentru ceea ce urmează.

În timp ce în laboratoarele de referință se folosește metoda HPLC (Cromatografia lichidă de înaltă performanță), încă mai sunt pacienți neinformați care se lasă păcăliți și acceptă rezultate obținute prin metode rapide, imunocromatografie sau similare (stripuri, casete, galerii, etc).

Metodele rapide pentru determinarea hemoglobinei glicozilate nu sunt indicate, deoarece acuratețea acestora este extrem de scăzută, rezultatul de foarte slabă precizie implică administrarea unui tratament eronat și favorizează apariția complicațiilor și insuficienței multiple de organe și sisteme.

Sub nici o formă acest test nu trebuie efectuat cu echipamente care oferă un rezultat aproximativ.

Cititoarele de casete sau stripuri sunt, de fapt, niște teste rapide care oferă iluzia unei valori cantitative livrată de un așa zis echipament.

Nimic mai fals! Valoarea este doar una aproximativă și este departe de realitate, iar ajustarea tratamentului antidiabetic, considerând această valoare ca fiind una reală, este o greșeala cu urmări ireparabile

Acest tip de dispozitiv ar trebui să se vândă la farmacie, exact ca și glucometrul, pentru a putea fi folosit acasă în scop orientativ, însă sub nicio formă nu ar trebui utilizat într-un laborator, unde se presupune că se lucrează la un nivel înalt de profesionalism.

Doar se presupune, din păcate, pentru că performanța în analize medicale implică costuri foarte ridicate, pe care nu toți managerii de companii medicale sunt dispuși să și le asume.

În acest moment, metoda cu cea mai mare acuratețe din lume, folosită pentru determinarea de înaltă precizie a valorii HbA1c – este HPLC – High Performance Liquid Chromatography.

Analizoarele HPLC cu schimb de cationi în fază inversă, concepute pentru a măsura valori de înaltă precizie pentru HbA1c în prezența variantelor de hemoglobină (HbE, HbD, HbS și HbC) – reprezintă performanța absolută în domeniu, iar rezultatele livrate îndeplinesc cele mai exigente cerințe pentru diagnosticarea corectă și monitorizarea eficientă a diabetului zaharat.

Alege un laborator de încredere și cere detalii despre echipamentul utilizat și metoda de lucru.

Nu accepta această analiza efectuată prin imunocromatografie sau alte metode rapide de testare!

Mergi mereu în același laborator, odată ce ai stabilit conformitatea acestuia.

Depinde doar de tine să refuzi un rezultat eronat, urmat de un tratament eronat și de un control eronat al nivelului glicemic, cu consecințe dezastruoase și afectare metabolică multiplă.

Intreabă-ți medicul de familie dacă ești eligibil și te încadrezi în zona de risc care iți permite să efectuezi această analiză gratuit, cu bilet de trimitere.

La Smart Medical poți efectua HbA1c în regim gratuit, permanent, cu bilet de trimitere de la medic și cardul de asigurat!

Fără programare, cu adresabilitate directă, cu bilet de trimitere cod MONITOR3 de la diabetolog dacă ești deja pacient diabetic, sau cu cod PREVENȚIE la indicația medicului de familie, dacă ai peste 40 ani și nu ai acest diagnostic în istoricul medical.

Vino la Smart, solicită HbA1c și vei primi un rezultat lucrat cu analizorul Premiere Hb9210, produs al companiei Trinity Biotech, folosit în domeniu ca referință în studii comparative și în studii de validare pentru alte analizoare de pe piață. Metoda de lucru este HPLC – High Performance Liquid Chromatography, metoda cu cea mai mare acuratețe din lume, folosită pentru determinarea de înaltă precizie a valorii HbA1c

Alege un laborator de încredere și nu uita că, întotdeauna #RezultateleConteaza

Tu unde îți faci analizele?

 

whatsapp