Endocrinologie Smart

Când este nevoie să mergi la endocrinolog?

Distribuie

Hiper sau Hipotiroidia, tiroidita autoimună Hashimoto, nodulii tiroidieni benigni sau maligni, sunt patologii asociate cu cea mai cunoscută și investigată glandă cu secreție endocrină, din organism: glanda tiroidă.

Află aici: https://smartmedic.ro/clinica/endocrinologie/ care sunt medicii endocrinologi SMART și programează-te pentru unul dintre pachetele promoționale, disponibile în luna mai:

🦋 pachet consultație endocrinologie + ecografie tiroidă

🦋 pachet consultație endocrinologie + ecografie tiroidă + ecografie mamară bilaterală

În plus, la recomandarea medicului specialist, poți accesa pachetul de analize medicale dedicat evaluării funcției tiroidiene, disponibil aici:

https://smartmedic.ro/product/evaluare-functie-tiroida/

Mergi la medicul specialist endocrinolog anual, pentru consultație, ecografie tiroidiană și un set specific de analize medicale, esențial pentru o evaluare corectă și completă.

Motivele care trebuie să te trimită la medic sunt valorile anormale la analize de sânge precum TSH, T4 Free sau ATPO, sau simptome cum sunt fluctuațiile în greutate, transpirații abundente, palpitații, irascibilitate, dificultăți la înghițire sau răguseală, oboseală sau depresie, dar și un istoric familial de afecțiuni ale glandei tiroide.

Nodulii tiroidieni sunt formațiuni care se dezvoltă la nivelul glandei tiroide, în majoritatea cazurilor fiind benigni. Diagnosticul diferențial se face ecografic, prin măsurători și prin estimarea gradului de rigiditate a țesuturilor din jurul nodulului, cu ajutorul elastografiei.

Nodulii suspecți sunt evaluați ulterior prin puncție-biopsie, procedură prin care se extrage o cantitate mică din țesutul nodulului, pentru analiza histopatologică, urmată de intervenție chirurgicală, în caz de malignitate.

Nodulii considerați benigni se monitorizează în timp, fiind evaluate dimensiunile și consistența acestora și continuă protocolul doar dacă apar modificări față de evaluarea precedentă.

Majoritatea nodulilor tiroidieni apar la vârsta adultă, rar la copii și adolescenți dar, în aceste cazuri, există un risc mare ca nodulii să fie maligni.

Orice nodul tiroidian poate influența mecanismul fiziologic secretor de hormoni, ceea ce afectează funcțiile organismului controlate de către glanda tiroidă.

Alege Smart Medical pentru consultații, investigații și analize medicale cu rezultate corecte, dacă vrei ca tu să deții controlul!

Detalii și programări la 0247 939 sau completând formularul: https://smartmedic.ro/programare

 

whatsapp