Dezvoltarea competențelor socio-emoționale la copiii de vârsta școlară

Distribuie

Ați simțit vreodată frustrarea de a vedea un elev talentat care nu și-a îndeplinit potențialul? În schimb, ați experimentat bucuria de a avea un copil care a depășit în mod constant obstacolele pentru a-și atinge obiectivele? Ce face diferența între acești copii? Deși am putea atribui cauza diferențelor demografice, mediului sau doar șansei în viață, știința ne spune o altă poveste: abilitățile sociale și emoționale au un impact enorm asupra elevilor pe termen lung și pot face diferența între o persoană realizată și “a fost un elev bun, dar nu știu ce s-a întâmplat cu el” .

[ultimate_spacer height=”10″]

Ce este dezvoltarea socială și emoțională?

Dezvoltarea abilităților socio-emoționale reprezintă un proces care îi ajută pe copii și adolescenți să cultive abilitățile de viață esențiale în stabilirea unor relații puternice, luarea deciziilor etice și responsabile și manipularea constructivă a adversității, plecând de la conștientizarea propriilor emoții, încurajarea respectului și a interactiunilor asertive.

Evaluările extinse au constatat că dezvoltarea socială și emoțională crește performanțele academice, ajută elevii să se dezvolte, să iși realizeze un bun control al emoțiilor, să își construiasca încrederea și să proiecteze o imagine de sine competitivă, îmbunătățește relaţii la toate nivelurile comunității școlare, reduce conflictul dintre elevi, îi ajută pe tineri să fie mai sănătoși și să aibă mai multe reușite în școală și în viață.

Cercetările arată că centre emoționale ale creierului sunt implicate în învățarea cognitivă. Când un elev este scufundat în emoții stresante, centrele de învățare sunt împiedicate. Evident, abilitatea unui elev de a asculta, de a înțelege și de a păstra ceea ce transmite un profesor sau o carte este compromisă. Pe scurt, există o asociere directă între emoții și învățare. Din fericire, cursurile de învățare socială și emoțională pot reduce stresul emoțional la copii si pot determina creșterea succesului academic și a bunăstării.

Smart Medical iți propune “Smart Kid” – un program de învățare socială și emoțională

Programul combină cercetari de ultimă oră a psihologiei pozitive pentru a oferi lecții bine susținute în învățarea socială și emoțională.

Programul se concentrează pe 8 abilități de bază inclusiv stabilirea obiectivelor, rezolvarea problemelor, rezistența, gândirea optimistă, dezvoltarea puterii personale, inteligența emoțională, conexiunile sociale și încrederea în sine.

Pentru a atinge obiectivele succesului academic și al vieții, “Smart Kid” este un atelier ce cuprinde 12 module, bazat pe tehnici moderne și interactive de dezvoltare a competențelor sociale și emoționale la copii și adolescenți, cu activități diferențiate pe grupe de vârstă.

Ne-am propus ca fiecare copil ce ne trece pragul să devină cu adevarat Smart Kid!

Surse: https://www.cdc.gov/ncbddd/childdevelopment/facts.html

developingchild.harvard.edu

whatsapp