analize medicale gratuite | Smart medical Clinic

Ai dreptul să nu aștepți!

Distribuie

Analizele medicale prescrise in scop de MONITORIZARE reprezinta facilitatea prin care orice bolnav cronic, care sufera de o afectiune incadrata intr-unul dintre cele 7 coduri permise, are acces PERMANENT, fara sa mai astepte fonduri disponibile, la efectuarea unui set de analize in concordanta cu diagnosticul sau, in scopul evaluarii bolii de baza.

Privit cu oarecare reticenta de catre medicii de familie, demersul de a elibera bilet de trimitere cu „cod de monitorizare” NU IMPLICA EVIDENTE SEPARATE, altele decat cele pe care le mentine fiecare medic, in mod curent, pentru pacientii cu boli cronice.

Iata avantajele acestei prevederi legislative, introdusa initial cu caracter temporar, dar care a  primit statut de permanenta:

  • pacientii cu boli cronice au acces oricand, gratuit si in timp real, la analize medicale in concordanta cu diagnosticul, fara coada, fara liste de asteptare, neconditionat de inceputul lunii sau de disponibilitatea fondurilor.
  • bugetul limitat, alocat lunar laboratoarelor pentru activitatea curenta, este degrevat de pacientii cronici, care nu se mai programeaza pe listele de asteptare; astfel, fondurile devin disponibile pentru pacientii cu afectiuni acute,  pentru cei cu afectiuni cronice nou diagnosticate sau  afectiuni cronice neacoperite de catre cele 7 coduri de monitorizare.

Orice persoana cu o afectiune acuta va avea, astfel, posibilitatea sa isi faca analize gratuit cand se imbolnaveste, pentru ca va gasi fonduri disponibile in timp real, fara sa mai raspunda la intrebarea retorica „cine m-a pus sa fiu bolnav pe data de 15?”

PACIENTUL care primeste bilet de trimitere pentru monitorizare isi poate face analizele acolo unde el doreste sa le faca, la laboratorul ales de el, nu la cel care mai dispune de fonduri. Este binecunoscut ca laboratoarele performante au adresabilitate mare si sunt primele care epuizeaza bugetul alocat, oricat ar fi de mare. Sa mergi la un laborator unde nu intra mai nimeni, doar pentru ca acela mai are fonduri, este un act iresponsabil fata de tine insuti, care anuleaza exact scopul in care mergi sa faci analize medicale. Acela de a primi un diagnostic corect si un tratament eficient, pornind de la rezultate corecte.

MEDICUL care elibereaza bilet de trimitere cu cod de monitorizare pacientului cronic aflat in evidenta sa contribuie la ELIMINAREA HAOSULUI DIN SISTEMUL MEDICAL, a cozilor, a listelor de asteptare si da posibilitatea pacientului sa aleaga si sa mearga in laboratorul in care are incredere.

  • De ce inca este haos desi laboratoarele au fonduri NELIMITATE pentru pacientii cu afectiuni cronice?
  • De ce cozile in fata laboratoarelor, la inceputul lunii, sunt formate din sute de persoane, majoritatea fiind eligibile sa primeasca bilet de trimitere care le-ar fi permis sa evite coada?
  • De ce medicul tau de familie REFUZA sa iti elibereze biletul cu cod de monitorizare, desi te incadrezi si la boala, si la frecventa, si la toate criteriile care te fac eligibil?

Simplu:

MEDICUL DE FAMILIE SE TEME.

  • se teme ca analizele pe care le faci tu, ii vor fi imputate lui, asa cum este conditionat sa plateasca retroactiv retete, consultatii, servicii, la ani de zile dupa ce au fost eliberate sau efectuate, pentru motive aberante, gen: pacientul nu mai era asigurat la data consultatiei, nu mai era asistat social, nu mai avea scrisoare medicala valabila, avea venituri suplimentare pensiei si medicul nu i-a cerut adeverinta de la ANAF, se schimbase protocolul de prescriere la medicamentul X, se mutase la alt medic de familie fara sa anunte si ar fi trebuit sa ghiceasca asta, etc …
  • medicul de familie a fost si inca este „vinovatul de serviciu”, cenusareasa sistemului medical, cel care ar trebui sa stie detalii pe care nu are de unde sa le stie, cel care are obligatia sa consulte doar 24 pacienti pe zi gratuit si dreptul sa incaseze consultatiile suplimentare dar care, de fapt, consulta uneori si dublu si nu doar ca nu este platit de nimeni pentru asta, dar mai trebuie sa si plateasca pentru greseli pe care nu le-a facut;
  • medicul de familie are toate motivele sa se teama ca vine cineva, persoana importanta nu se stie cine, peste cativa ani si zice ca o afectiune nu era suficient de grava ca sa fie monitorizata sub incidenta acestei reglementari, sau ca pentru o anumita boala nu trebuia sa recomande decat 3 analize si se face vinovat ca a recomandat 7.

De aceea nu vrea medicul sa elibereze bilet de trimitere cu cod de monitorizare.

Pentru ca se teme de sistem. Pentru ca tot ce este nou este perceput diferit de cei ce vin sa il controleze.

Vestea buna este ca nimeni nu-i poate contesta deciziile medicale si nimeni nu este mai presus de lege.

Nimeni nu poate decide daca o boala este mai grava decat alta, pentru ca „nu exista boli, ci bolnavi” (Hipocrate). Ceea ce un organism poate anihila chiar si fara tratament, pentru altul poate fi fatal. Gripa este o boala inofensiva pentru unii, fatala pentru altii.

Daca legea permite ceva, nimeni nu poate sa interzica, decat tot o lege, care sa o anuleze pe prima.

Concluzia este ca FIECARE PACIENT CU AFECTIUNI CRONICE CONFIRMATE, care se incadreaza in lista codurilor de monitorizare, ARE DREPTUL sa primeasca bilet de trimitere cu analizele medicale corelate cu diagnosticul lui,  prin decizia medicului de familie si cu frecventa stabilita prin norme, si poate merge la laboratorul ALES DE EL, pentru ca EXISTA FONDURI DISPONIBILE PERMANENT. Analizele se fac pe loc sau in maxim 5 zile, fara coada, fara lista de asteptare. 

In cele din urma, dar nu in ultimul rand, pentru toti medicii de familie si pacientii din mediul rural, pentru care este dificil sa se deplaseze la analize in oras, noi am creat CARAVANA MEDICALA SMART.

Daca va doriti sa faceti analize la Smart Medical si vreti sa venim in orice localitate, pentru recoltare, este suficient sa ne chemati!

Dacă ești acel medic de familie implicat și dedicat, dacă vrei să oferi pacienților oportunitatea de a avea acces la analize medicale de înaltă precizie și acuratețe, aproape de casă, spune-le despre CARAVANA MEDICALĂ SMART și ajută-i cu lista analizelor de care au nevoie și cu biletul de trimitere!

CARAVANA SMART este un proiect ambițios, un serviciu profesionist în parteneriat cu medicii de familie care doresc să aducă investigații de specialitate direct la pacient.

Proiectul este unul de suflet, născut din grijă pentru oameni, este un proiect prin care investigam pacientii din mediul rural, atât în scop de prevenție, cat mai ales pentru diagnostic, tratament si monitorizarea afectiunilor cronice existente.

Ne poti contacta pentru a programa deplasarea unui CENTRU MOBIL DE RECOLTARE in orice localitate, pentru recoltarea analizelor medicale GRATUIT, in baza biletului de trimitere!

Conform legii, activitatea de recoltare a probelor biologice nu este permisa in cabinetele medicilor de familie, decat pe perioada derularii unor programe nationale si strict pentru analizele incluse in program (Ordin MS 1608/24.06.2022), dar este reglementata in regim permanent recoltarea probelor biologice prin centre de recoltare mobile autorizate, apartinand laboratoarelor de analize medicale.

Demersul creste accesul pacientilor din mediul rural la servicii medicale gratuite si da posibilitatea medicului de familie sa isi monitorizeze pacientii permanent, mai bine si mai eficient, in conditii de legalitate deplina.

Acordarea posibilitatii de a avea acces la servicii medicale extinse, aproape de casa, este un demers care va fi apreciat de catre fiecare pacient in parte, dar si de comunitatea locala, in ansamblu, atat imediat, cat si pe termen lung.

Trebuie doar sa ne contactati, de celelalte detalii ne ocupam noi!

Ai si tu nevoie de noi?

Sună la: 0247 939

Completează formularul: https://smartmedic.ro/programare-analize-gratuite/