banda Rezultate online Programari onlineREUMATOLOGIE

Medicina de nota 10 (zece) !


* specialitate in contract cu CAS TR


O sub-specialitate, desprinsă din Medicina Internă, Reumatologia este ramura medicală axată pe depistarea și tratamentul bolilor reumatice, mai exact a bolilor musculoscheletice și a celor autoimune.

Acestea sunt practic afecțiuni care provoacă durere, rigiditate, umflături în zonele articulațiilor sau a mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, respectiv a oaselor.

Artrita, spre exemplu este o boală reumatică. Deseori, afecțiunile reumatice sunt asociate, în mod eronat, cu înaintarea în vârstă, din cauză că osteoartrita, de altfel, cea mai frecventă formă de artrită, este mai întâlnită în rândul persoanelor mai în vârstă. De fapt, nu există o preponderență a cazurilor de artrită sau a celelorlalte boli din aria Reumatologiei într-o anumită categorie de vârstă – aceste boli afectează persoane de toate vârstele.

Deși, prin prisma felului în care se manifestă afecțiunile reumatologice, pot apărea anumite restricții și impedimente în desfășurarea normală a activităților zilnice, specialiștii în Reumatologie ai Smart Medical Clinic sunt pregătiți să vă ofere îngrijirea de care aveți nevoie, astfel încât impactul asupra stilului de viață să fie limitat, iar calitatea vieții să fie cât mai ridicată.

Articole: